Skip to main content

The next stage of the is behind us. We are pleased to present the winning projects of the 2nd stage of the in the following categories: Young Power, Everyday Design, and Unlimited Architecture.

The submitted projects were evaluated by an international jury composed of:

  • Allan Starski, Poland – Chairman of the jury, film and theatre set designer, Oscar winner
  • Martin Duplantier, France – Chairman of the French architectural council “Architecture et Maitrise d’Ouvrage”
  • Małgorzata Szczepańska, Poland – Editor-in-Chief and Creative Director of the Elle Decoration magazine
  • Melike Altınışık, Turkey – Architect, Founder and Chief Architect at Melike Altınışık Architects – MAA
  • Tomasz Smus, Poland – Architect of the Tubądzin Group

The winners of the 2nd stage receive attractive prizes and the status of finalists, giving them a ticket to fight for the Grand PRIX title in each category.

HERE ARE STAGE 2 WINNERS BY CATEGORY:

Category: UNLIMITED ARCHITECTURE:

1st place: Adam Żarczyński, Poland (co-author: Maria Dobrowolska)
2nd place: Mohammed Alnisafi, Syria (co-author: Reem Shaaban)
3rd place: Gabriela Kowacka, Poland 

Distinction by the organizer in the Unlimited Architecture category of the project by:

  • Natalya Lityagina, Kazachstan

Category: EVERYDAY DESIGN

1st place: Anna Zygmunt, Poland
2nd place: Maryna Vaseiko, Ukraine
3rd place: Bozhidar Ivanov, Bulgaria

Distinction by the organizer of the in the Everyday Design category for a project by:

  • Maryna Vaseiko, Ukraine

Category: YOUNG POWER

1st place: Duong Nguyen, Vietnam (co-authors: Duong Nguyen Le Thuy, Chinh Le Minh, Khoi Truong Thanh, Loi Doan Thi My, Trinh Ngo Thi, Long Trinh Ngoc)
2nd place: Shikara Silva, Sri Lanka
3rd place: Maryna Metsger, Ukraine

CONGRATULATIONS!

The third and last stage of the is underway.

Unleash your creative potential and submit projects!

Find out about the prizes and rules on the website: www.tubadzin.pl/design

See the winning works:

Category: UNLIMITED ARCHITECTURE:

1st place: Adam Żarczyński, Poland (co-author: Maria Dobrowolska)

Project description:

The presented project is an extension of the Smolarnia Hotel, located on the shores of the lake in the heart of the Notecka Forest.

The existing part of the hotel is an adaptation of an over 100-year-old building, built as the headquarters of the forest inspectorate, located at that time in Germany.

The characteristic architecture and details of the facade in the form of the so-called “half-timbered wall” was used in the of both the façade of the extended part of the hotel and the internal walls of the main hall. The form of the new block refers to the existing building, but it has been “dressed” in modern materials, such as ceramics and glass.

The created space of the interior allows you to take full advantage of the surrounding nature thanks to the panoramic glazing on the lakeside. In the very center of the spacious lobby, there are recesses on the floor, which are peculiar oases that allow you to spend time among the greenery. Under the roof, a footbridge is also covered with ceramic material, connecting the new building with the old one.

Used: MONOLITH – Torano White, MONOLITH – Tin Brown, MONOLITH – Aulla Graphite 

2nd place: Mohammed Alnisafi, Syria (co-author: Reem Shaaban)

Project description:

The was inspired by a flower and the main environmental idea was to adapt the exterior of the building to act as a wind catcher (Melqaf) for natural ventilation and cooling as mosques in KSA are the most energy-intensive for air conditioning purposes.

The wind-catching tower is an ancient Arab and Islamic element, the main purpose is to use and adapt it in a modern way. This was a big challenge because in the city of Dammam, KSA, there is a Qiblah restriction and adherence to the direction of the winds, in addition to maintaining the aesthetic value and balance in the architectural composition. The first windmill carved into the outer shell consists of two ventilation channels, and the minaret served as a wind trap, so three air channels were connected to the base of the dome, which complements the work of the wind-trap system.

Hence, its role is the occurrence of differences in atmospheric pressure between its base and its peak. Arches were used and the minaret was kept as a distinctive feature of the mosque’s architecture, in addition to using the traditional Mashrabiya to cover the exterior openings to provide shading and reduce glare. The rotation movement from the old classics to the modern, where the Qiblah façade retains the identity of a traditional mosque, and with the rotation around the architectural body and the flow of lines, it moves to modernity.

Tiles used: Tubądzin Brass

3rd place: Gabriela Kowacka, Poland

Project description:

The main idea behind the project is to create a spatial filter that suggests a lighting fixture. The tile is lifted in the air, it becomes light – it creates a completely different value as opposed to the finishing of the wall or floor surface.

Structural elements commonly used to reinforce glass facades span openwork planes creating a spatial form of the luminaire. The horizontal orientation of the span emphasizes the assumption of solid uplift.

The mounts not only perform a structural function but frame the plate-like jewellery. The brass shade of the furniture and structure finishing harmoniously complements the warm shade of the onyx-inspired tile – Onice from the Monolith collection. The individual floors of the composition overlap creating a living image in space.

Distinction by the organizer in the Unlimited Architecture category of the project by:

Natalya Lityagina, Kazakhstan

 

Project description:

Reconstruction of a house in a modern style.

The natural palette with the addition of grey and brown is perfect for a modern interior. Therefore, the design of a private house looks appropriate and harmonious. And to make the living space truly luxurious, we used expensive finishing materials.

The cosy seating area in the living room consists of a modular sofa and high-backed chairs.

Thanks to the cascade ceiling lamp, the space looks light and elegant. The FAIR BEIGE POL stoneware tile sets the relaxation zone. An unusual fireplace portal made of TIN GRAPHITE LAP in the shade of antique metal.

In the interior, it performs both functional and decorative functions, acting as a kind of partition, effectively separating the living area from the corridor and making it visually more intimate.

Clean lines, austere geometric shape and impressive size make the FAIR BEIGE POL bar the centerpiece of a kitchen interior. It contrasts well with dark furniture.

An exclusive lamp adds value to this piece of furniture.

Category: EVERYDAY DESIGN

1st place: Anna Zygmunt, Poland

Project description:

The combination of beige Tender Stone wall tiles with a golden, satin, luxurious furniture front is a combination characteristic of a modern style, but not only. When we enter the bathroom, we can feel calm, soothed and relaxed.

The effect lamp over the bathtub adds character to the whole. Everyone, without exception, would like to take a bath in such a room. Every time you enter the bathroom, it produces a WOW effect!

A large mirror also attracts attention and visually enlarges the room.

The manufacturer’s description perfectly reflects the beauty of the tile “The classic beauty of the stone with a gentle pattern of waves calms down, relaxes and soothes the senses.”

2nd place: Maryna Vaseiko, Ukraine

Project description:

Design of a studio apartment at the Lviv metro station in the Parus-Park residential complex.

The design of the apartment is made in the Scandinavian style.

The open space is divided into zones: a dining room, a rest zone, a sleeping zone and a wardrobe zone. There can be a large panoramic view with a great view of the Lviv metro.

The interior featured a range of cold colors with additional veneered panels, and a blast of air brought peace and warmth.

Stone and wood textures – form the main base of the interior.

Collections: Grand Cave, KORZILIUS – Wood

3rd place: Bozhidar Ivanov, Bulgaria

Project description:

This living room has been designed with great love for modern style. It combines comfortable pastel colors with contrasting details that create the wonderful atmosphere of this charming home.

In the spotlight is a large sofa in soft green, accompanied by a table with a marble top. The softly lit display case creates a sense of wholeness and continues the refined line in the design.

With a neutral palette of warm earth tones, classic furniture and plenty of open space, this living room exudes refinement and a comfortable family atmosphere.

Collection used: MONOLITH – Aulla

Distinction by the organizer of the in the Everyday Design category for a project by:

Maryna Vaseiko, Ukraine

Project description:

Arrangement project of a studio for a modern young person who appreciates the nice and peaceful atmosphere in the interior. All necessary living areas have been planned on the premises.

With the help of natural materials, light colors and beige colors, lightness has been achieved and the space of this small apartment has been enlarged.

The texture of the ceramic tiles with the effect of wood is warm and light at the same time, making the interior quiet and unique.

Collection used: KORZILIUS – Wood

Category: YOUNG POWER

1 miejsce: Duong Nguyen, Vietnam (co-authors: Duong Nguyen Le Thuy, Chinh Le Minh, Khoi Truong Thanh, Loi Doan Thi My, Trinh Ngo Thi, Long Trinh Ngoc)

Project description:

Kala, part of the Central Plateau of Vietnam, is located in Lam Dong Province. Due to its relatively high altitude, the area has a cool climate with abundant rainfall. That is why its architecture is unique. The gable roof serves as a drainage system. The ground floor is lifted by a system of columns that protect the house against hazardous factors.

The project of the “Contemporary Rong House” resort is inspired by the beauty of the roof structure of the traditional Rong house. The aim is to preserve and spread the message about the valuable values ​​of the highlander heritage.

Preserving the original is not simply copying it, but extracting and enhancing its core values ​​so that it can be applied in a new way that is more suited to the modern way of life. Unlike the traditional enclosed space of the Rong house, open views to the outside are the main focus of this project.

For rooms that need more privacy, an underground basement is added. Local materials: bamboo, and brocade fabrics are a priority to reduce the environmental impact. One of the key attractions is the graphics placed in the basement. Graphics are indispensable architectural elements that help create an atmosphere in the interior.

2nd place: Shikara Silva, Sri Lanka

Project description:

Nestled beneath the beautiful hills of central Sri Lanka, Haputale is well known as a picturesque city with favourable weather conditions. However, the hills are overrun by catastrophic pines that grow heavily on the hills, making the soil poor, cutting off water supplies and causing landslides all year round. The government has already taken steps to eliminate pine trees from the hills by planting alternative trees. Creating an environmental awareness center to educate the community would be the best ideology to involve the community in the process.

The community will be taught about the disadvantages of pine trees, how to grow alternatives, and how to use cut waste. Providing them with job opportunities enriches them with skills through stationary workshops and classes at the Center for Environmental Awareness. The center is also being built with the help of the community on a planned schedule.

Finally, once the trial is over, the Environmental Awareness Center will be converted into an adventure base camp. Nature protection. The building was inspired by the skeleton of a tea factory as it is a well-known structure in the community. The construction is carried out using a modular system in which the modules are placed taking into account the existing trees. These modules can be moved along railroads to create more flexible spaces.

3rd place: Maryna Metsger, Ukraine

Project description:

The project is designed for 2 educational groups of 15 people each. It will be used for educational work with preschool children (3-5 years old). This place will be safe for small students as there is a closed yard and other entrances only for children and their parents. I have used smooth shapes to create a calm and safe atmosphere for children, which will help them learn better and relax.

The set includes tiles from the Tubądzin Group: Ilma beige porcelain tile

Congratulations from Tubądzin Design Awards!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com